Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je nedeľa, 5. 5. 2024 | meniny má Lesia, Lesana

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Boh nás učí Ježišovým narodením milovať

O niekoľko dní začneme sláviť sviatky narodenia Ježiša Krista, od ktorého vstupu na našu Zem rátame náš letopočet. Tým, že sa Syn Boží stal človekom, priblížil sa ľudstvu do takej miery, že bližšie to už ani nie je možné. Boh sa v Ježišovi rozprával a dodnes prihovára ľudskému srdcu. Zjavuje ľuďom Božiu lásku, dobrotu a vôľu. Ľudia kládli Ježišovi konkrétne otázky, ktoré sa týkali ich života a smrti. Zo slova Boha teda veľmi dobre poznáme, v čom spočíva zmysel ľudského života. Je to konkrétna láska, ktorá je motivovaná vierou v Toho, ktorý prvý nás miloval a prišiel medzi nás. Prišiel medzi nás, lebo sme Jeho a vianočný čas nás vyzýva k tomu, aby sme ho prijali. Nech pre nás platia slová sv. Jána: Tým, ktorí ho prijali, dal moc stať sa Božími deťmi. Prijatie Ježiša sa prejavuje vierou, že sami z vlastnej sily, nedokážeme byť dobrí a dosiahnuť večný život. Znamená to, že potrebujeme nachádzať tiché chvíle v našich dňoch, aby sme mohli počuť jeho hlas a pocítiť Jeho dotyk. Dôležitým aspektom pokoja pre našu dušu je uznať svoj hriech a vyznať ho. Ježišov príchod nás k tomu pobáda. On sa nebojí našich hriechov. To čo je pre Boha neprekonateľnou prekážkou, je nezáujem, pokrytectvo a chlad ľudského srdca. Preto prežívajme vianočné dni so skúsenosťou Božieho milosrdenstva, ktoré sa zakúša v úprimne vykonanej sviatosti zmierenia.
Všetkým čitateľom týchto novín ako aj každému človeku dobrej vôle, prajem požehnané sviatky Božieho narodenia a poznanie Božej lásky ktorá nás učí milovať.

Ondrej Borsík,
dekan Popradského dekanátu