Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je nedeľa, 5. 5. 2024 | meniny má Lesia, Lesana

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Primátor rozdával chutnú kapustnicu

Na Tradičnom vianočnom jarmoku v Poprade sa od piatka do nedele miešali rôzne vône a chute, čo k jarmokom patrí. Prispel k tomu aj primátor mesta Poprad Anton Danko so svojou manželkou Jaroslavou, keď spoločne priamo na Námestí sv. Egídia podávali Primátorskú kapustnicu.
V sobotu si počas vianočného jarmoku navliekli zástery prvý muž a prvá žena Popradu a spoločne urobili radosť návštevníkom Primátorskou kapustnicou, o ktorú bol v priestoroch medzikostolia veľký záujem. „Celé Vianoce sú o rodinnej pohode, aby sa stretávali ľudia a možno aj tí, ktorí dlho spolu neboli. Touto kapustnicou sme chceli navodiť rodinnú atmosféru. Trval som na tom, aby naša kapustnica bola plná mäsa a klobás, aby ma ľudia neohovárali,“ povedal s úsmevom na tvári A. Danko, ktorý dodal: „Vianoce strávim v rodinnom kruhu a budem naberať sily do nového roka. To želám aj všetkým Popradčanom.“
Jeho manželka Jaroslava Danko mala pri podávaní kapustnice rovnako dobrú náladu, aj napriek chladnému počasiu. „Tradičný vianočný jarmok bol aj prostredníctvom tejto kapustnice taký, že majú ľudia k sebe bližšie. Stretli sme sa a porozprávali. Naša domáca kapustnica je podobná, ale myslím, že doma je vždy tá najlepšia. Všetkým rodinám chcem popriať, aby tieto sviatky strávili spolu v rodinnom kruhu. Veď aj všetci Popradčania tvoria jednu veľkú rodinu,“ doplnila.